Despre

Răzvan Theo Chirac

Din dorinţa instinctivă de a scăpa de imediat, evadez ori de câte ori mi se iveşte prilejul în trecut. De când mă ştiu, am slăbiciunea paradisurilor pierdute. Şi de-ar fi asta singura mea meteahnă… Ca orice „rac”, mă tem de necunoscut. Naufragiat în prezent, sunt un maniac al amintirilor, un defazat sentimental şi un paseist incurabil. Detest sincer pragmatismul. Pot spune, fără să exagerez cred, că m-am născut demodat ori prea târziu. Sunt un inadaptat cu memoria în rol de frână, fenomen specific „racilor”. Iubesc munţii, marea, satele izolate cu oameni puţini şi drumuri proaste unde nu poate ajunge lumea „civilizată”. Nu dau o sută de posesori de diplomă universitară pe un mocan din creierii munţilor ori din Ţara Făgăraşului. Simt că-mi aparţin în întregime atunci când rătăcesc de unul singur pe o potecă pustie, în munţi. Bunăoară, anul acesta (2010) am fost în Cindrel… Deşi vremea a fost potrivnică, nimic nu m-a împiedicat să mă simt în largul meu. A fost, cred, cel mai bun moment din an.

OFICIAL

Născut la 25 iunie 1973 la Râmnicu Sărat. Absolvent de geografie (1997). În prezent, profesor, publicist, fotograf şi desenator. Redactor-şef al ziarului „Sensul râmnicean” (din 2006), membru în colegiul director al revistei de literatură şi artă „Vitralii”, vicepreşedinte al Asociaţiei „Plai râmnicean”. Cărţi publicate: „Călători pe valea Râmnicului”(2005), „Râmnicu Sărat – itinerar subiectiv”(2008), „Râmnicu Sărat – ghid turistic”(2010).

Mai multe despre R. T. Chirac puteţi afla de aici.

PĂRERI DESPRE CHIRAC’S BLOG

Pe blogul lui Răzvan, sunt mărunţişuri care pornesc de la anumite dorinţe personale. (Petrache Plopeanu, istoric)

Vă mulţumesc din suflet şi să vă apere Dumnezeu de toate răutăţile pământului. (Ion Cioroiu, veteran şi prizonier de război – Siberia – 91 de ani)

Reclame