OMAGIU CRUCII

Pe sculptorul Dragoş Potecaşu l-am cunoscut cu prilejul unei expoziţii găzduită de Muzeul Municipal din Râmnicu Sărat. Am admirat atunci simbolul creştin multiplicat în zeci de exemplare, fără să semene unul cu altul. Dragoş Potecaşu modelează lemnul de tei al pădurilor din Câmpulungeanca, locul unde se simte acasă şi unde poate lucra, călăuzit de lumina Domnului. Descendent al unei familii de preoţi, sculptorul buzoian pune în fiecare cruce pe care o ciopleşte o fărâmă din sufletul înaintaşilor săi.


Mircea V. Homescu şi Dragoş Potecaşu

Dragoş Potecaşu: Această pasiune s-a exprimat la mine în mod nativ. Tatăl meu a fost un artist care a făcut pictură, sculptură, pirogravură. Prin anii ’90, având drept model o cruce sculptată în os de tatăl meu, m-am apucat să fac şi eu una din lemn; de aici gustul pentru lucru. Din aproape în aproape, de la o cruce simplă am ajuns la cruci foarte frumoase. Cea mai interesantă întâmplare este că am reuşit să fac cruci suprapuse. Cioplesc buşteanul astfel încât obţin mai multe planuri. Am ajuns până la opt cruci suprapuse.

Ieri, Dragoş Potecaşu a vernisat o nouă expoziţie pe care iubitorii de sculptură o pot vedea în foaierul de la etaj al Casei de Cultură.

Reclame