SFÂNTĂ TINEREŢE LEGIONARĂ

Un „ziarist” de la revista 22 scrie un text intitulat „Cântece legionare şi slăvirea Căpitanului la Mânăstirea Petru Vodă”. E vorba despre aniversarea arhimandritului Iustin Pârvu, întemeietorul mănăstirii, căruia măicuţele i-au făcut surpriza să-i cânte „Sfântă tinereţe legionară”. Cum spune Răzvan Codrescu pe blogul personal, măicuţele „Au vrut să facă plăcere, în cadru intim, de ziua lui, unui bătrân nostalgic, care nu poate şi nu vrea să fie altceva decât a fost şi este. Anormal mi se pare să pui pe youtube filmul unui astfel de moment: e o indiscreţie care nu poate folosi nici unei cauze”.
„Ziaristul” de la 22 aduce în discuţie Legea 107/2006 care interzice răspândirea, deţinerea în vederea răspândirii sau utilizării în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe, ca şi sloganurile, formulele de salut care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele fasciste.
Mănăstirea a intrat în vizorul Parchetului General, ca urmare a unei sesizări primite de la Muzeul Holocaustului din Washington, procurorul de caz urmând să stabilească cine a comis infracţiunea, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Aşadar, după 17 ani petrecuţi în închisorile comuniste, unii l-ar vrea pe bătrânul călugăr din nou în închisoare.
Ion Cristoiu sintetizează în „Reporter virtual”: „Tărăboiul prostesc făcut de ziariştii-pompieri în jurul aşa-zisei manifestări de la mănăstirea Petru Vodă a făcut ca mulţi tineri să caute pe Internet imnul legionarilor şi să-l asculte. Unora chiar le-a plăcut”.

Reclame