JEAN MICHEL JARRE – RENDEZ-VOUS

Încă nu-mi venea să cred că eram în preajma lui… Respiram acelaşi aer cu el, mă bucuram de acelaşi sound inconfundabil, trăiam aceleaşi senzaţii, simţeam aceeaşi energie. Joi seara, la Sala Polivalentă, am trăit împreună cu JARRE. Jean Michel Jarre. Un artist, un pionier al muzicii electronice, un magician al clapelor, admirat de milioane de oameni, la Paris, Moscova, Beijing, Houston, Londra, Cairo ş.a.m.d.
Pe 3 iunie, Jarre a emoţionat publicul românesc pentru a doua oară, după concertul din 2008. O seară magică, cu care te întâlneşti o dată în viaţă. Seara muzicii electronice. Artistul francez a împărtăşit iubitorilor muzicii sale energia unui concert unicat, grandios, susţinut cu sintetizatoarele analogice din anii ’70. O experienţă senzorială completă care invită publicul să retrăiască pe viu emoţia unor piese ca Oxygene, Revolution, Chronologie, Magnetic Fields, Equinoxe sau Rendez-Vous.

La 62 de ani, Jean Michel este într-o formă excelentă, ca în vremurile în care dobora record după record, în locuri iconice de pe întreg mapamondul. Concertele sale gigant au rămas în memoria mea ca jaloane ale unei coregrafii electronice de maximă calitate, cu proiecţii, lasere şi inovaţii tehnice de ultimă generaţie. De această dată se pare că Jarre şi-a adus aminte de începuturi, bucurându-i pe admiratorii primelor sale albume.
Tehnic vorbind, echipa de producţie a lui Jarre s-a deplasat cu trei autocare şi patru camioane de echipament. Pe lângă nenumăratele sintetizatoare analog unice şi binecunoscuta orgă-laser, pe scenă s-au amplasat cinci proiectoare de înaltă rezoluţie şi un ecran de proiecţie imens, cu o deschidere de 30 metri şi înălţime de opt metri.

Elian Băcilă, cel mai înfocat admirator al lui Jean Michel Jarre


Jean Michel Jarre şi Elian Băcilă, 10 noiembrie 2008

Anunțuri